Vijf tips om de opstartkosten te schatten

Voordat u een tweede hypotheek afsluit, gebruikt u deze regels om de realistische kosten van het opzetten van een bedrijf te berekenen.

Zorg dat je een solide plan hebt - en verander het dan

De meeste verhalen over het opstarten van een bedrijf zeggen dat je een businessplan moet hebben. En dat doe je. Maar dat is niet het begin en het einde van het berekenen van uw opstartkosten.

Jeff Shuman, die ondernemerschapsstudies leidt aan Bentley College, zegt: "De conventionele wijsheid is dat een ondernemer een kans ziet, een businessplan bedenkt om daarop in te spelen, het kapitaal bepaalt dat moet worden opgehaald, de kapitaal en past het vervolgens toe om het bedrijf op te bouwen dat in het businessplan wordt beschreven."

Er is één groot probleem met dat model, zegt Shuman. Het hangt allemaal af van het feit dat het de eerste keer goed gaat, en dat gebeurt niet vaak. "In werkelijkheid is het waarschijnlijk dat sommige van je aanvankelijke veronderstellingen redelijk goed zijn en dat andere het papier waarop ze zijn geschreven niet waard zullen zijn", zegt hij.

Shuman en anderen zeggen dat het berekenen van uw opstartkosten betekent dat u regelmatig uw aannames moet herzien en uw oorspronkelijke model moet wijzigen. Het schrijven van een plan is goed omdat het je dwingt om alles op te schrijven wat je nodig hebt om je bedrijf te starten.

Maar dat oorspronkelijke plan zal waarschijnlijk herhaaldelijk veranderen als je nieuwe dingen leert en ze in het plan opneemt.

Wees bereid om terug te trekken

Het is verleidelijk om alles op te tellen wat je nodig hebt voor het volwaardige bedrijf dat je je voorstelt, en te beslissen dat dit is wat je nodig hebt om te beginnen.

Maar terugtrekken en op zoek gaan naar een kleiner model kan je een manier geven om aan de slag te gaan en tegelijkertijd geld te besparen. Shuman gebruikt het voorbeeld van iemand die de totale kosten van het starten van een winkel in een lokaal winkelcentrum berekent.

"Je zou zo kunnen beginnen en op basis van dat bedrag een businessplan kunnen schrijven", zegt hij. "Maar misschien kun je beter een stand huren en testen wat de vraag is naar je producten op die locatie."

Deze consumententest verlaagt uw initiële opstartkosten. Het resultaat is dat de eerste cyclus van uw bedrijf niet zozeer gericht is op het genereren van winst als wel op het genereren van informatie. "Hiermee kunt u uw bedrijf per cyclus financieren", zegt Shuman. "Als je voor de tweede cyclus gaat en je bedrijf wilt uitbreiden, zijn de cijfers nu niet gebaseerd op focusgroepen of enquêtes, maar op praktijkervaringen."

Bereken prijzen en tijd correct

Het berekenen van uw initiële cashflow maakt deel uit van het berekenen van uw opstartkosten. Het is een gebied waar bedrijven soms minder optimistisch zijn dan ze zouden moeten zijn. "Eigenaren van kleine bedrijven kunnen hun product of dienst te laag prijzen, omdat ze denken dat ze tegen de laagste prijs moeten komen om te kunnen concurreren", zegt Barbara Bird, voorzitter van het bedrijfsmanagementprogramma aan een Amerikaanse universiteit. "Dat hoeven ze niet per se te doen."

Uw opstarttijd correct inschatten

Ja, bij het starten van een bedrijf kan tijd geld zijn. Stel dat u vaste lasten heeft, zoals een maandelijkse lease. Als u verbeteringen aan een ruimte moet aanbrengen voordat u daadwerkelijk kunt openen voor zaken, zullen die vaste kosten extra opstartkosten zijn totdat u daadwerkelijk kunt openen voor zaken. Ik heb gezien hoe veel ondernemers een tijdlijn voor hun onderneming opstellen en struikelen over de veiligheids- en inspectievereisten die door lokale instanties worden opgelegd.

Om die reden denk ik dat een van de eerste plaatsen waar een toekomstige eigenaar van een bedrijf naartoe moet gaan, is naar de afdeling planning of vergunningen van de lokale overheid. Bouwvergunningen en inspecties kunnen een mogelijke openingsdatum maanden opschuiven. Als u geen rekening houdt met de kosten van deze tijd, kan het zijn dat u in het begin een tekort aan werkkapitaal heeft.

Wees realistisch over de kosten van geld

Veel eigenaren van kleine bedrijven financieren hun ondernemingen door grote bedragen op hun persoonlijke creditcards te laten staan. Anderen tappen de overwaarde in hun huizen af.

Maar zelffinanciering is geen praktische optie voor grotere ondernemingen. Tom Emerson, die het centrum voor ondernemerschap aan de Carnegie Mellon University in Pittsburgh leidt, zegt dat start-ups een rol moeten spelen in de kapitaalkosten bij het bepalen van de initiële kosten en cashflow. "De kosten zijn meestal gebaseerd op wat de rente zou zijn als dat geld zou worden geïnvesteerd in iets met een vergelijkbaar risico op de markt", zegt Emerson. "Het is meestal een cijfer dat een paar procentpunten of meer boven de prime rate ligt."

© Lokr Online Informatie. All Rights Reserved.