Een Oosters accent in je tuin

Als je aan tuinbruggen denkt, denk je misschien aan oosterse tuinen. Je hebt het mis, maar dit is niet de enige tuinstijl die tegenwoordig over bruggen beschikt en ze hoeven niet beperkt te blijven tot het overbruggen van vijvers met koikarpers. De tuinbrug is een kenmerk dat in tuinen over de hele wereld steeds populairder wordt, niet alleen vanwege hun praktische doeleinden, maar ook vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk. Sommige tuinbruggen kunnen zo klein zijn als 1 meter breed en variëren van anderhalve meter tot wel 10 meter lang, afhankelijk van waar ze worden gebruikt. Hierdoor zijn ze niet alleen toepasbaar in grote tuinen met een specifieke functie, maar ook in zeer kleine tuinen met weinig ruimte. Ze worden vaak boven kleine beekjes, vijvers of grind/oneffen grond geplaatst en geven gebruikers toegang tot een deel van een tuin voorbij een beek of rivier. Een ander voordeel van tuinbruggen is dat ze kunnen worden gebruikt om rolstoeltoegankelijke delen van een privé- of openbare tuin toegankelijk te maken. Niemand weet immers wie zijn of haar tuin zal bezoeken wanneer deze voor het eerst wordt ontworpen.

Tuinbruggen variëren van zeer eenvoudige, rechte platte constructies tot gebogen panelen met houten of touwleuningen en decoratieve palen. Hierdoor kan de eigenaar van de tuin zijn tuin verder aanpassen en ontwerpen om te passen bij de rest van hun meubels en inrichting. Natuurlijk is het mogelijk om een houten brug te beitsen of te vernissen om een andere houttint te krijgen die past bij de omgeving. Populaire tinten tuinbruggen zijn donkergroen, red cedar en grenen.

De buiten geplaatste tuinbrug zal vaak stromend water afdekken. Dit betekent dat het ongeveer om de twee jaar moet worden voorbehandeld om ervoor te zorgen dat het hout niet verzwakt of rot na constante en regelmatige blootstelling aan vocht en opspattend water of regen. Een goed materiaal voor een tuinbrug om van te knutselen is red cedar hout, omdat het weinig watergeleidende vaten in de nerf heeft, wat betekent dat het beschermd is tegen waterschade.

Bovendien zijn tuinbruggen niet alleen decoratieve elementen, maar ook een functionerende ondersteuning en moeten ze sterk genoeg zijn om het gewicht van een of meer mensen te dragen. Ze zijn verkrijgbaar als volledig gemaakte bruggen of als platte pakketten om aan uw voorkeuren te voldoen en nemen doorgaans niet langer de drie uur in beslag. Merk op dat een gemetselde boog een zeer sterke structuur is gebleken, en sterker wordt naarmate het meer gewicht krijgt. Het is duidelijk dat een houten boog niet zulke indrukwekkend sterke eigenschappen heeft, maar het heeft zeker een voordeel ten opzichte van een vlakke brugstructuur. Ook laat een boogconstructie snelstromend water onder de brug door met minder kans dat het op het hout spat dan een vlakke brug.

Om de sterkte en veiligheid van een tuinbrug verder te verbeteren, zijn ze zo gebouwd dat ze de randen van het gebied dat u afdekt enigszins overlappen. Dit voorkomt het gevaar dat de brug in de zijkanten wegzakt of wegglijdt.

© Lokr Online Informatie. All Rights Reserved.