Gezonde dranken

Het is belangrijk om een verscheidenheid aan gezondheidsdranken in uw dieet te hebben. Tegenwoordig leven te veel mensen van light frisdrank, gewone frisdrank en energiedrankjes. Deze bestaan voornamelijk uit kunstmatige zoetstoffen, kunstmatige smaakstoffen en cafeïne. Het lichaam zal niet optimaal presteren bij een constante inname van dit soort dranken.

Mijn favoriete drankje ter vervanging van frisdrank is sinaasappelsap. Het smaakt goed, het is natuurlijk en is gemakkelijk verkrijgbaar. Sinaasappelsap levert een goede dosis vitamine C. Een glas van 8 ounce bevat evenveel kalium als een banaan. Het heeft een opmerkelijke verscheidenheid aan fytonutriënten. Naast het geweldige gehalte aan vitamines en voedingsstoffen, heeft een onderzoek aangetoond dat sinaasappelsap je bloeddruk kan verlagen.

Een andere geweldige drank is appelsap. Vers appelsap bevat een aanzienlijke hoeveelheid vitamine A en C. Het oude gezegde dat een appel per dag de dokter weg kan houden, is waar. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat het drinken van appelsap het proces dat tot hartaandoeningen leidt, kan vertragen.

Cranberrysap is een andere krachtige drank die aan je dieet moet worden toegevoegd. Geneeskrachtige eigenschappen van de cranberry worden al eeuwenlang erkend. Het biedt krachtige antioxiderende eigenschappen. Een veel voorkomende behandeling voor urineweginfecties is het drinken van cranberrysap. Er wordt gedacht dat het sterke zure gehalte van het sap een onherbergzame omgeving voor bacteriën vormt.

Naast de standaard sappen, kun je een beetje exotischer worden. Mango, ananas, wortel, tarwegras en tomaat zijn allemaal geweldige sappen die geweldige gezondheidsvoordelen bieden. Veel bedrijven bieden nu smoothies en andere vers gemaakte sappen aan. Naarmate mensen meer bewust worden van hun gezondheid, zullen deze de toekomst van de drankenindustrie worden.

Ik hoop dat je zult zien dat er veel opties zijn voor frisdrank. Je zult een grote impact op je gezondheid voelen als je ze eenmaal hebt opgegeven en de meer gezonde sappen in je dieet hebt geïntegreerd. In het begin zal het wat wilskracht vergen, maar naarmate de tijd verstrijkt, zul je merken dat je je smaak voor die zoete frisdranken volledig zult verliezen.

© Lokr Online Informatie. All Rights Reserved.