Je geboortehoroscoop

Als astrologie nieuw voor je is, zou je kunnen denken dat je zonneteken het hele verhaal is. Maar hoewel dat meestal wordt gezien als je 'hoofd' sterrenbeeld (en degene die je waarschijnlijk het vaakst gebruikt), vertelt het niet alles over je persoonlijkheid. Om dat te doen, moet je jouw complete geboortehoroscoop bekijken.

Een geboortehoroscoop, ook wel astrologische horoscoop genoemd, is technisch gezien een momentopname van de positie van de planeten op het moment dat je werd geboren. Het bevat betekenisvolle informatie over de soorten energieën waaraan je werd blootgesteld op je exacte moment van geboorte. Op persoonlijk niveau spreekt het ook over je sterke en zwakke punten, groeimogelijkheden en de absoluut beste (en slechtste) tijden om grote veranderingen in je leven aan te brengen.

Wat vertegenwoordigt elke planeet in je geboortehoroscoop? Het begrijpen van je geboortehoroscoop kan een heel nieuw universum in jezelf openen. Elk van de tien belangrijkste planeten in je horoscoop vertegenwoordigt een ander deel van jezelf. Welk deel van jezelf door welke planeet wordt beschreven zie je in onderstaande overzichtje. De manier waarop dat deel in jezelf wordt beïnvloed hangt af van het sterrenbeeld waarin de desbetreffende planeet staat. Dat sterrenbeeld wordt het 'teken' van die paneet genoemd.

- Je Zonneteken heeft betrekking op je 'zelfgevoel', dat spreekt over je identiteit en het licht dat je naar de wereld bent komen schijnen.
- Je Maanteken (het sterrenbeeld waarin de Maan staat) heeft betrekking op je emoties, het deel van je persoonlijkheid dat alleen privé en 'achter gesloten deuren' naar buiten komt.
- Je Mercuriusteken geeft uw denkproces weer, evenals de manier waarop u met de buitenwereld communiceert.
- Je Venus-teken spreekt over de manier waarop je aantrekt wat je wilt en wat (en wie) je leuk of niet leuk vindt.
- Je Mars-teken spreekt over de manier waarop je je ambitie uitdrukt en nagaat wat je wilt.
- Je Jupiter-teken geeft je levensfilosofie weer, evenals de manier waarop je geluk en overvloed aantrekt.
- Je Saturnus-teken spreekt zowel over je verantwoordelijkheidsgevoel als over het levensgebied waarin je een meester wordt.
- Je Uranus-teken geeft je mentale genialiteit aan, evenals het gebied van het leven waarin je vrijheid zoekt.
- Je Neptunus-teken spreekt tot uw smaak in muziek en kunst, evenals de blinde vlekken die u zou kunnen ervaren.
- Je Pluto-teken spreekt over de evolutie van je ziel en over de manieren waarop je in dit leven zult transformeren.

© Lokr Online Informatie. All Rights Reserved.