Astrologie

Astrologie is de studie van planetaire positie om de loop van de dingen in het leven te bepalen, evenals gebeurtenissen en details met betrekking tot vorig leven of karma. De vroegste opname of teken van astrologie werd gevonden in het 3e millennium voor Christus. Astrologie heeft in de loop van de tijd de cultuur, de vroege astronomie en andere disciplines beïnvloed.

Astrologie gebruikt twee manieren om de toekomst te voorspellen - de ene is astrologische transits en de andere is astrologische progressies. Het is belangrijk om te begrijpen hoe beide spelen, zoals een horoscoop wordt voorgelezen en voorspellingen worden gedaan. Astrologische transits kijken naar de beweging van planeten en de impact van dergelijke bewegingen in de ruimte en een persoonlijke horoscoop. Astrologische progressies gebruiken een reeks methoden om te bepalen hoe een horoscoop vooruit is gegaan in de tijd. Tegenwoordig voorspellen astrologen niet langer werkelijke gebeurtenissen. In plaats daarvan brengen ze verschillende algemene astrologische gebeurtenissen naar voren om betere resultaten te krijgen en belang te hechten aan willekeurige en niet-gerelateerde gebeurtenissen.

Er zijn drie belangrijke astrologische tradities. Dit zijn Vedische astrologie, Westerse astrologie en Chinese astrologie. Vedische en westerse astrologie maken gebruik van een astrologische kaart of horoscoop en doen hun voorspelling met behulp van de positie van de zon, de maan en de planeten. Het verschil tussen Vedische en westerse astrologie is echter het koppelen van sterrenbeelden aan hun oorspronkelijke sterrenbeelden, wat weliswaar een kenmerk is dat niet aanwezig is in de westerse astrologie, maar van het grootste belang wordt geacht in de Vedische astrologie. Het belangrijkste kenmerk van de Vedische astrologie is het gebruik van nakshatra's of maanhuizen en planetaire perioden die bekend staan als dasha's in toekomstige voorspellingen.

De Chinese astrologie gebruikt een middel dat heel anders is dan de Vedische en westerse astrologie. In plaats van sterrenbeelden volgens de lucht te duiken, zijn ze verdeeld volgens de hemelevenaar. Elk sterrenbeeld staat hier voor een jaar en het teken wordt gecombineerd met een systeem dat de vijf elementen van de Chinese kosmologie gebruikt om een cyclus van 60 (12 x 5) jaar te geven. Chinese astrologie is een methode die niet alleen in China wordt gebruikt, maar in veel Aziatische landen wordt gebruikt.

© Lokr Online Informatie. All Rights Reserved.