Schilderen met acryl

Als je net begint met schilderen met acryl, zul je zeker je deel van de fouten maken. Dit is het natuurlijke proces van schilderen en we leren en groeien allemaal van onze fouten. Dit artikel introduceert enkele van de meest voorkomende fouten die beginnende acrylschilders maken.

Fout 1: Gebruik niet genoeg variatie in je schilderij. Een interessant schilderij heeft variatie. Het wekt nieuwsgierigheid en interesse, en de kijker wil weer terug om het te observeren. Dus hoe maak je een interessant schilderij? Gebruik een verscheidenheid aan verschillende penseelstreken, technieken en waarden in uw schilderijen. Verander de richting van je penseelstreken of mix verschillende technieken in hetzelfde schilderij.

Fout 2: te technisch zijn of kopiëren. Om echt een onderwerp te schilderen, en als ik zeg "echt", zeg ik niet dat je het onderwerp precies moet kopiëren zoals je het ziet. Ik verwijs naar het verbinden met de schilder binnenin en echt je eigen indruk schilderen van wat je ziet. Zo straalt je innerlijke creativiteit op het doek. Het is wat schilders als Vincent van Gogh en Claude Monet onderscheidt van de rest. Ze injecteerden elk hun eigen stijl en hart in hun werk. Ik geloof dat je eigen unieke creativiteit naar boven komt op het moment dat je niet langer vertrouwt op de technische details en theorieën die met schilderen te maken hebben. Ik zeg niet dat je geen technieken en theorie moet studeren, maar op een gegeven moment moeten we die dingen op een laag pitje zetten en onze creativiteit een deel van het denken laten doen. Wat je ook doet, kopieer geen andere artiesten. Er is niets mis mee om je door andere artiesten te laten beïnvloeden, zorg er alleen voor dat je je eigen unieke stijl door laat komen.

Fout 3: Je onderwerpen niet observeren. Besteedt u tijd aan het observeren van de onderwerpen waarvoor u zich geïnspireerd voelt om te schilderen? Als je een portretkunstenaar bent, heb je dan de menselijke anatomie bestudeerd? Als je landschappen schildert, breng je dan in die omgeving voldoende tijd buiten door? Als je niet genoeg tijd besteedt aan het observeren van de onderwerpen die je wilt schilderen, dan weet je dat je niet genoeg kennis hebt om ze te schilderen.

Fout 4: Geen hoogwaardige kunstbenodigdheden gebruiken. Gebruikt u hoogwaardige acrylverfbenodigdheden? Een echt ervaren en getalenteerde kunstenaar zou waarschijnlijk een heel schilderij kunnen maken met een tandenstoker, maar wie wil er nu echt zo hard werken? Als het gaat om kunstbenodigdheden, krijg je meestal waar je voor betaalt. Als je schildert met een penseel van 50 cent, zal het waarschijnlijk net zo schilderen als een penseel van 50 cent. De kwastklem zal meer dan waarschijnlijk losraken en de haren zullen waarschijnlijk afvallen. Als u echt goedkope verf gebruikt, krijgt u hoogstwaarschijnlijk echt goedkope resultaten. De kleuren zullen niet dezelfde glans of de juiste consistentie hebben. Investeer dus in hoogwaardige kunstbenodigdheden en zorg er ook goed voor.

Fout 5: Niet genoeg verf gebruiken. Leer hoe u verf op uw canvas kunt aanbrengen. Veel beginners herladen hun penselen niet vaak genoeg. Ik maakte dezelfde fout toen ik voor het eerst begon met schilderen. Ik zou een beetje verf uitknijpen en proberen zoveel mogelijk gebied te bedekken. In mijn geval was ik gewoon lui, maar veel beginners zijn bang om verf te verspillen. Dit is een redelijke zorg gezien de kosten van benodigdheden. De waarheid is echter dat uw schilderijen interessanter zullen zijn als u de penseelstreek neerlegt, deze met rust laat en vervolgens uw penseel opnieuw laadt. Probeer de verf niet in het canvas te schrobben, anders ben je alleen maar aan het vlekken en niet aan het schilderen.

b te veel nadenken. Bekritiseer of beoordeel uw eigen werk niet overdreven terwijl u aan het schilderen bent. Dit zorgt alleen maar voor ontmoediging en dwingt veel beginners om gefrustreerd te raken en te stoppen. Gewoon ontspannen en loslaten. Vertrouw op jezelf en je capaciteiten.

Ik hoop dat dit artikel over acrylverf nuttig is geweest. Raak nooit ontmoedigd als u fouten maakt of niet tevreden bent met uw werk. Fouten zijn leermiddelen. Leer en ga verder. Het belangrijkste aspect van schilderen is toch het plezier dat we eraan beleven. Frustratie en ontmoediging mogen nooit de schilderervaring domineren. Veel plezier met schilderen!

© Lokr Online Informatie. All Rights Reserved.