Is uw werk drukklaar?

Het volgende artikel biedt een korte handleiding over waar u aan moet denken bij het voorbereiden van uw illustraties voor afdrukken.

Het is belangrijk dat u deze richtlijnen volgt, aangezien eventuele fouten vertraging of onnodige stress kunnen veroorzaken als de uiteindelijke afdrukkwaliteit onder de maat is.

1. Controleer uw bestanden
Controleer uw illustraties op spelfouten en grammatica en zorg ervoor dat alle gebruikte afbeeldingen een hoge resolutie hebben. Controleer nogmaals om er zeker van te zijn dat eventuele gevonden fouten de doorlooptijd van uw product vertragen.
2. Bleed
Bleed is het extra stukje van de ontwerppagina waarop u, zoals gewoonlijk, ontwerpt met de wetenschap dat het van de voltooide flyer wordt afgesneden. Alle afbeeldingen op uw illustraties moeten van de pagina aflopen en essentiƫle tekst moet een paar mm van de snijrand verwijderd zijn. We gebruiken een afloopgebied van 2 mm aan elke rand.
3. Tekst
Houd essentiƫle tekst uit de buurt van de rand van de flyer, ongeveer 8-10 mm voor de beste resultaten.
4. Afdrukresolutie
Zorg ervoor dat de resolutie van uw kunstwerken minimaal 300 dpi is. Hoe hoger de resolutie, hoe beter.
5. Bestandsindelingen
Als u ongebruikelijke lettertypen gebruikt, zorg er dan voor dat u uw illustraties aanlevert als een afgeplatte jpeg of tiff. Dit zorgt ervoor dat er geen lettertypeproblemen zijn wanneer uw illustraties worden gecontroleerd. De meest algemeen aanvaarde programma-indelingen zijn Quark, Illustrator, Photoshop, Corel Draw, Corel Paint, Freehand, InDesign en Paint Shop Pro. Vectorbestanden zoals .eps en pdf's komen steeds vaker voor en zorgen voor een beter eindproduct.
6. Kleuren
Tenzij u een gekalibreerde monitor heeft, is het waarschijnlijk dat uw illustraties iets andere kleuren hebben wanneer ze worden afgedrukt. Zorg ervoor dat uw kleurkeuzes correct zijn voordat u deze verzendt om af te drukken.
7. Een laatste controle
Voordat u het naar uw printer verzendt, moet u nog een laatste keer controleren of alles is zoals verwacht.

WAARSCHUWING Er zijn twee dingen waar u rekening mee moet houden bij het ontwerpen van uw flyers:

Door de snelle omslag van onze flyers worden ze niet lang na het printen bijgesneden, in de meeste gevallen proberen we een bedrukt vel 8 uur de tijd te geven om volledig te drogen, dit is niet altijd het geval. Dit is merkbaar wanneer de ene kant van de flyer wit wordt gelaten en de andere kant een rijke kleur naar de trimrand laat uitlopen. Dit veroorzaakt een lichte verpoedering van de rijke inkt naar de witte kant. In dit geval raden we het gebruik van randen aan.

Randen aan de rand van een flyer, kunnen de flyer soms een klassieke uitstraling geven. Maar zorg ervoor dat de randen een paar mm van de snijrand verwijderd zijn, vanwege de manier waarop we flyers printen (tot 32 per keer) en de snelheid waarmee we ze produceren (van betaling tot aan uw deur) deze randen mogelijk geen nauwkeurige trim tot op de 10e van een mm. Daarom vragen wij om een afloop van 2 mm. Het snijmes kan alle kanten op. We kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor onvolmaakte resultaten als deze randen enigszins ongelijk zijn.>

© Lokr Online Informatie. All Rights Reserved.